Din hobby pentru electronice
English  

Confidentialitate

Va informam ca incepand cu data de 25 mai 2018 Regulamentul General privind Protectia Datelor (UE) 2016/679 (GDPR) a devenit aplicabil. Deoarece confidentialitatea si siguranta datelor personale sunt foarte importante pentru noi, am actualizat Politica de Confidentialitate in conformitate cu cerintele acestei reglementari. In forma ei actualizata, aceasta cuprinde informatiile cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, tot aici gasind si detalii importante privind drepturile de care beneficiati in calitate de Clienti sau Potentiali Clienti.

 

Politica de confidentialitate

Ne angajam sa respectam toate legile si reglementarile aplicabile protectiei datelor pe teritoriul Romaniei, inclusiv Regulamentul General privind Protectia Datelor (UE) 2016/679 ("GDPR") si sa va informam prin Politica de Confidentialitate si Termenii si Conditiile acestui site cu privire la datele cu caracter personal pe care le colectam de la dumneavoastra sau pe care ni le puneti la dispozitie prin prezentul site web, precum si modul in care le vom prelucra si utiliza mai departe.

I. Definitii

In sensul legislatiei cu privire la protectia datelor, Operator de date este societatea G&P Management Provider SRL, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J23/627/2009, cod unic de inregistrare RO18315443, cu sediul social Com. Berceni, Jud. Ilfov (sau "HobbyMarket" / "Societatea"). Furnizarea datelor catre Societate este benevola, dar necesara pentru incheierea contractului si realizarea ulterioara a acestuia.

"Vizitator" este persoana care acceseaza website-ul nostru (www.hobbymarket.ro).

"Utilizator" este persoana care si-a creat cont pe website-ul nostru.

Acest site se adreseaza numai persoanelor care au implinit cel putin varsta de 16 ani.

 

II. Date cu caracter personal prelucrate, scopuri urmarite, baza legala si durata prelucrarii

Date cu caracter personal prelucrate

In procesul de administrare a prezentului site web, Societatea va colecta anumite informatii ("date cu caracter personal") in legatura cu persoane fizice, sau care pot duce la identificarea unor persoane fizice, furnizate direct de utilizatorii prezentului site web (nume, prenume, adrese - de livrare / de facturare, adresa de e-mail, numar de telefon) sau indirect (ex. adresa IP).

Scopul prelucrarii datelor

Vom prelucra datele cu caracter personal in urmatoarele scopuri, in baza temeiurilor legale indicate pentru fiecare dintre acestea:

- pentru a crea si administra contul dumneavoastra pe site-ul www.hobbymarket.ro

- pentru a procesa comenzile primite, a organiza prelucrarea, expedierea, facturarea si incasarea - in temeiul executarii contractului incheiat cu persoana care plaseaza o comanda.

- pentru a procesa anularea comenzilor sau orice alte aspecte aparute pe parcursul prelucrarii unei comenzi

- pentru a organiza returul produselor conform politicii de retur, inlocuirea unor produse sau rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale

- pentru a acorda suport clientilor si a raspunde la intrebari, a furniza diferite informatii asupra produselor comercializate pe site-ul www.hobbymarket.ro sau pentru alte informatii comerciale despre site in temeiul interesului legitim al societatii de a raspunde la intrebarile dumneavoastra.

- pentru a gestiona plangerile si reclamatiile asupra produselor noastre / serviciilor oferite

- in scopuri contabile si fiscale

- in scopuri de marketing si pentru promovarea produselor noastre, pentru a trimite diverse comunicari comerciale / newsletter-uri. Daca realizam acest lucru prin mijloace electronice de comunicare (ex. email, telefon, etc) conform dispozitiilor legale in vigoare o vom face in cazul in care v-ati dat consimtamantul pentru acest lucru, pe intreaga perioada in care consimtamantul dumneavoastra ramane valabil. Daca realizam acest lucru fara mijloace electronice de comunicare, temeiul legal pentru aceste operatiuni este art. 6 alin. 1 litera f din GDPR, deoarece scopul legitim al Societatii este desfasurarea de activitati de marketing.

Durata stocarii datelor

Datele cu caracter personal vor fi stocate pe durata valabilitatii contractului, cat si ulterior incetarii acestuia, in concordanta cu cerintele minime impuse de legislatie si politicile Societatii:

- datele din contracte: cel mult 10 ani de la data incheierii contractului, pana in momentul prescrierii oricaror pretentii rezultate din contract

- conform cerintelor legale de stocare a documentelor contabile / facturilor

- datele prelucrate prin formularul de contact (sectiunea Contact) - cel mult 3 ani, pana in momentul prescrierii oricaror pretentii

- datele pentru scopuri comerciale, de marketing: pana in momentul incetarii acordului Clientului (in cazul prelucrarii lor pe baza unui acord); pana in momentul formularii unei opozitii (in cazul unui scop legimtim al Societatii)

- datele pentru garantii si reclamatii - cel mult 3 ani de la solutionarea reclamatiei / de la expirarea garantiei acordate.

 

III. Destinantarii datelor cu caracter personal

Societatea a contractat serviciile unor parteneri contractuali, precum:

- prestatorii de servicii de curierat (Fan Courier, TNT)

- operatorul de plati online (euplatesc.ro)

- banci - in scopul restituirii anumitor sume cuvenite / nedatorate 

Acestia vor folosi datele minime despre dumneavoastra numai in limita sarcinilor pe care si le-au asumat fata de Societate.

Alte persoane care pot avea acces la datele dumneavoastra sunt societatile care asigura mentenanta website-ului / firma de hosting / alti furnizori de servicii IT contractati, autoritati publice sau alte entitati autorizate prin lege in scopul indeplinirii obligatiilor care ne revin (administratiile financiare, organele de urmarire, etc), societati care pot presta pentru noi servicii de contabilitate, asistenta juridica sau fiscala, consultanta, auditori financiari.

Intreprindem toate activitatile astfel incat prelucrarea datelor dumneavoastra sa fie facuta in conditii de siguranta.

In cazul in care datele dumneavostra cu caracter personal vor fi transferate catre state din Uniunea Europeana sau Spatiul Economic European, datele dumneavoastra vor fi prelucrate in conditii sigure, conform Regulamentului privind protectia datelor.

Avand in vedere cele de mai sus, HobbyMarket nu divulga adresele de email ale utilizatorilor catre terte parti si nu vinde adrese de email obtinute prin acest site. HobbyMarket nu incurajeaza mesaje SPAM.

 

IV. Drepturile dumneavoastra

Drepturile dumneavoastra in raport cu societatea sunt urmatoarele:

1. Dreptul de acces la datele cu caracter personal prelucrate: aveti dreptul de a obtine confirmarea faptului ca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt sau nu prelcurate si, in caz afirmativ, de a avea acces la tipul de date cu caracter personal si conditiile in care sunt prelucrate, prin adresa unei cereri in acest sens catre operatorul de date.

2. Dreptul de a solicita rectificarea sau stergerea datelor cu caracter personal: aveti posibilitatea de a solicita, prin adresarea unei cereri in acest sens catre operatorul de date, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte, completarea datelor incomplete sau stergerea datelor dumneavoastra cu caracter personal in anumite cazuri. Retineti ca nu putem sa va stergem datele cu caracter personal daca prelucrarea lor este necesara pentru exercitarea unuor drepturi in instanta sau pentru respectarea unor obligatii legale. Daca datele dumneavostra vor fi sterse, nu vom mai avea posibilitatea sa va mai furnizam nici un document in acest sens.

3. Dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii: aveti dreptul de a obtine restricitionarea prelucrarii in anumite situatii.

4. Dreptul de a va retrage consimtamantul cu privire la prelucrare, atunci cand prelucrarea are la baza consimtamantul, fara insa a afecta legalitatea activitatilor de prelcurare realizate pana in momentul respectiv.

5. Dreptul de a va opune cu privire la prelucrarea datelor din motive legate de situatia particulara in care va aflati, atunci cand prelucrarea se intemeiaza pe interes legitim.

6. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrare automatizata, inclusiv cererea de profiluri, care poate produce efecte juridice care va privesc sau va afecteaza in mod similar intr-o maniera semnificativa.

7. Dreptul la portabilitatea datelor, insemnand dreptul de a primi datele cu caracter personal pe care le-ati furnizat operatorului de date intr-o forma structurata, utilizata in mod curent si care poate fi citita automat, precum si dreptul de a transfera respectivele date catre un alt operator, in cazul in care prelucrarea are la baza consimtamantul dumneavoastra sau executarea unui contract si se realizeaza prin mijloace automate.

8. Dreptul de a depune o plangere la ANSPDCP si dreptul de a va adresa instantelor de judecata competente. Fara a restrictiona dreptul dumneavoastra de a va adresa autoritatii de reglementare, va rugam sa ne contactati in prealabil, deoarece vom depune toate eforturile necesare rezolvarii problemei dumneavoastra.

Drepturile de mai sus pot fi exercitate oricand prin trimiterea unei solicitari scrise prin pagina de Contact.

Ne propunem sa va raspundem la orice intrebare / cerere legata de drepturile dvoastra in maxim o luna de zile de la data primirii; daca cerintele dumneavoastra sunt deosebit de complicate sau in cazul in care aveti solicitari multiple, vom prelungi durata de raspuns la doua luni, cu instiintarea dumneavoastra prealabila.

Daca aveti intrebari legate de Politica de Confidentialitate, va rugam sa ne contactati prin pagina de Contact.



Bestsellers